Izložba Nelise Baždar u Galeriji UDAS

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na samostalnu izložbu umjetničkih radova Nelise Baždar u  Galeriji UDAS, ul. Sime Miljuša br. 2. Banja Luka.

U pitanju je treća izložba koja je odabarana od strane Umjetničkog savjeta Galerije UDAS na osnovu konkursa za izbor umjetnika/ca sa i bez invaliditeta za 2015. godinu.

Nelisa Baždar diplomirala je 2011. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek nastavnički, pododsjek grafika u klasi kod profesora Halila Tikveše. Učestvovala je na nekoliko kolektivnih izlozbi u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Engleskoj kao i tri samostalne. Također je učestvovala na likovnim kolonijama: Likovna kolonija M.L.A.Z u Počitelju, Bosna i Hercegovina čiji je aktivni član i jedan od osnivača kolonije mladih umjetnika, likovna kolonija „Patkovača“ u Derventi, Bosna i Hercegovina, Balkane moj“, Požarevac, Srbija, likovna kolonija UDAS, Bijeljinja, Bosna i Hercegovina, Kovačica, Novi Sad, Srbija. Šest godina volontira na Festivalu Sarajevo Sarajevska Zima, koja joj je omogućila saradnju s likovnim umjetnicima iz Zagreba i Makedonije. Učestvovala u vođenju dječijih likovnih radionica u Sarajevu i Ljubuškom. Tri godine radi na projektima sa makedonskim skulptorom  Petrom Nikoloskim, čiji je rad prepoznatljiv u Europi pa i šire. Također, je učestvovala volonterski u radu instalacije finskog skulptora Villu Jaanisoo-a, na  prvom Time Machine Bijenalu , Atomski bunker D-O u Konjicu. U toku studija učestvovala je u restauratorskim i konzervacijskim  projektima sa različitim artefaktima u Zemaljskom Muzeju, u prostorijama BiH Galerije i Likovne kolonije u Počitelju. Član je kulturno umjetničkog društva pod nazivom Transversa Ondo, udruženje za zaštitu kulturnih spomenika baštine. Trenutno pohađa master studij na Univerzitetu u Sarajevu Akademiji likovnih umjetnosti na odsjeku grafika.

Izložba će biti otvorena do 31. maja 2015. godine i može se pogledati radim danom i subotom od 09:00 do 15:00 časova.