KOALICIJA KOMA POVODOM SVJETSKOG DANA SVJESNOSTI O AUTIZMU Podrška djeci u svakodnevnoj komunikaciji

Povodom 2. aprila, Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, kompanija Telemach organizuje druženje mališana iz Udruženja „Autizam u BiH“, Udruženja roditelja djece i osoba u autističnom spektru (URDAS), Udruženja za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez teškoća u razvoju (EDUS) i osoblja Telemach-a. Druženje će biti upriličeno 27. marta 2015.,  s početkom u 14:00, u novoopremljenom showroom-u u BBI centru, gdje će se djeci omogućiti da, uz najsavremeniju tehnologiju, iskoriste prednosti brzog interneta, te skinu svoje omiljene aplikacije i igrice s Mreže.

Autizam 2

U svijetu je već uobičajena praksa da IT kompanije izrađuju softvere za autističnu djecu koji im pomažu u svakodnevnom životu. Tako je i cilj Telemach-a da, koristeći se najnovijim tehnologijama, pomogne djeci u njihovoj svakodnevnoj komunikaciji i socijalizaciji.

Kompanija Telemach je za Udruženje „Autizam u BiH“ pripremila i poseban paket s besplatnim uslugama, koji će im biti na raspolaganju u narednom periodu, kao i poklone za mališane. Inače, Telemach je aktivna članica Koalicije margiinaliziranih grupa KOMA, zajedno s pomenutim udruženjima. Sve članice Koalicije KOMA (njih 59), pozvane su da se u petak pridruže ovom događaju, te na taj način podrže podizanje svijesti o autističnoj djeci.