Udruženje gluhih Kantona Sarajevo „Plesom u tišini“ obilježilo 65. godišnjicu postojanja

U ponedjeljak, 30. oktobra 2017. godine, u prepunoj kongresnoj sali hotela Holiday u Sarajevu, Udruženje gluhih Kantona Sarajevo obilježilo je 65. godišnjicu postojanja uz prigodno osmišljeni program. Uz uvodna obraćanja predstavnika udruženja i prezentaciju istorijata i aktivnosti udruženja, prisutni su imali priliku da uživaju u recitaciji pjesama, gdje su, uz pomoć znakovnog tumača, pjesme prenijete i na znakovnom jeziku.

Program je nastavljen interaktivnom predstavom „Ples u tišini“ koju su maestralno izveli članovi i članice Udruženja gluhih Kantona Sarajevo. U toku predstave, prisutni su imali priliku da nauče nekoliko zanimljivih pojmova znakovnog jezika. Program je zaokružen performansom i modnom revijom mališana sa govornim i slušnim teškoćama, koji su ostavili poseban i emotivan utisak na sve prisutne.

Fondacija za socijalno uključivanje u BiH (FSU u BiH) koja vrši ulogu sekretarijata KOMA-e koristi ovu priliku da čestita Udruženju gluhih Kantona Sarajevo 65. godišnjicu postojanja. Udruženje gluhih Kantona Sarajevo je značajan član koalicije KOMA, koji aktivno doprinosi i učestvuje u svim zagovaračkim aktivnostima za boljitak svih marginaliziranih grupa u BiH.